2010. augusztus 4., szerda

Csokis mandulás keksz, cukor és liszt nélkül


Ez a keksz (vagy cookie) most az egyik legnagyobb kedvencem, nagyon finom, könnyű és csokoládés, mégis lowcarb :)

Az alapötlet a Cafe' Nilson oldaláról származik, csak egy keveset módosítottam a recepten:


Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 8-10 g folyékony édesítő (ízlés dolga, függ a csoki kakaótartalmától is)+ egy kis vanília aroma
- 1 db tojás
- 30 g darált (héjas) mandula
- 30 g szójafehérje izolátum (a legtöbb bioboltban kapható, ha mégsem, más fehérjepor is megteszi)
- 20 g darált lenmag
- 3 g sütőpor
- 40 g étcsoki (min 65%-os, de minél magasabb a kakaótartalma, annál kisebb a netto ch tartalma...)

Összeállítása: a vajat megpuhítom, hozzáadom az édesítőt és a vanília aromát, majd a tojást, végül a sütőporral összekevert "száraz összetevőket": a mandulát, lenmagot és a fehérjeport. A végén a felkockázott étcsokit (nem vágom túl apróra) is belekeverem . Az ellapított kis golyócskák 13-15 perc alatt megsülnek 180 fokon.

20 db golyócskát készítek, és így 1 db-ban van:
- 70 kcal
- 1,8 g fehérje
- 6,8 g zsír
- 1,9 g CH és 0,7 rost, tehát
- 1,2 g netto szénhidrát 

Csak abbahagyni nehéz.. én napi 2-3 db-ot engedek magamnak.. néha. Nem sokáig áll el, így érdemes lefagyasztani.

3 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails