2010. augusztus 6., péntek

LC piramis

Ezt a "ételpiramist" a Low Carb Chef az oldalán találtam (sok hasznos recepttel együtt). Nagyon jól látható rajta, hogy a csökkentett szénhidrát-tartalmú diétában nem a hús-zsírral ajánlják, - mint ahogy tévesen számos honlap ezzel riogat, - hanem az alacsony ch (és magas rosttartamú) tartalmú  zöldségeket további zöldségek követik, majd a halak és tojások, és csak utánuk a húsfélék. Ez után a gyümölcsöket, olajos magvakat és egyéb olajokat, majd a babot (aminek egyébként magas a fehérje és a rosttartalma is) ajánlja. Legkevesebbet a teljeskiörlésű lisztekből és egyéb gabonákból javasol fogyasztani (de nem tiltja a fogyasztást).



Nekem nem tűnik egy cseppet sem egészségtelennek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a lowcarb fogyókúra során sem nem javasolnak több, mint napi 1600-1800 kcal fogyasztást. (ha valaki gyorsabban szeretne fogyni persze ez alá is mehet, de az alacsony kalóriájú és csökkentett szénhidráttartalmú diétát nem igazán ajánlott kombinálni (forrás: akins.com) (gond nincs belőle, de nem segíti a fogyást, mivel csak az anyagcserét fogja vissza nagyon erősen, így a szervezet később minden bevitt kalóriát maximálisan igyekszik hasznosítani) 

Tehát együnk sok alacsony szénhidráttartalmú és magas rosttartalmú* zöldséget, nyersen és főve/párolva/sülve, ahogy csak szeretjük :)

(pl. uborka, spárga, spenót, retek, zöld salátafélék, zöld paprika, cukkini, brokkoli, karfiol, gomba stb) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails