Ez a keksz (vagy cookie) most az egyik legnagyobb kedvencem, nagyon finom, könnyű és csokoládés, mégis lowcarb :)
Hozzávalók:
- 100 g vaj - 8-10 g folyékony édesítő (ízlés dolga, függ a csoki kakaótartalmától is)+ egy kis vanília aroma
- 1 db tojás - 30 g darált (héjas) mandula
- 30 g szójafehérje izolátum (a legtöbb bioboltban kapható, ha mégsem, más fehérjepor is megteszi)
- 20 g darált lenmag
- 3 g sütőpor
- 40 g étcsoki (min 65%-os, de minél magasabb a kakaótartalma, annál kisebb a netto ch tartalma...)
Összeállítása: a vajat megpuhítom, hozzáadom az édesítőt és a vanília aromát, majd a tojást, végül a sütőporral összekevert "száraz összetevőket": a mandulát, lenmagot és a fehérjeport. A végén a felkockázott étcsokit (nem vágom túl apróra) is belekeverem . Az ellapított kis golyócskák 13-15 perc alatt megsülnek 180 fokon.
20 db golyócskát készítek, és így 1 db-ban van:
- 70 kcal
- 1,8 g fehérje
- 6,8 g zsír
- 1,9 g CH és 0,7 rost, tehát
- 1,2 g netto szénhidrát
Csak abbahagyni nehéz.. én napi 2-3 db-ot engedek magamnak.. néha. Nem sokáig áll el, így érdemes lefagyasztani.
Nagyon finom, köszi a receptet!
VálaszTörlésén is köszönöm a visszajelzést.:)
VálaszTörlésSzerintem is nagyon finom ropogós
VálaszTörlés