Nagyon szeretem a kókuszos ízeket, ezért ez a puha, illatos süti is az egyik kedvencem. Egyszerű, gyorsan elkészül, csak úgy, mint egy kevert süti. Nem igazán látványos, de amint beleharapunk már nem is fogunk a csúnyácska kinézetére gondolni. Lehet, hogy csak azért, mert még most is a "hatása alatt" állok, de szerintem ez az egyik legfinomabb low carb süti, amit eddig sütöttem...
Hozzávalók:
- 120 g finomra darált kókuszreszelék
- 30 g darált lenmag
- 3 tojás
- 0,75 dl kókusztej (vagy tejszín)
- 60 g olvasztott vaj
- 15 ml folyékony édesítő (vagy más cukorhelyettesítő)
- 6 g sütőpor
- kevés citromhéj
Összeállítás: a megolvasztott vajat keverjük össze az édesítővel és a kókusztejjel, majd a tojásokkal. A kávédarálón daráljuk finomra a kókuszreszeléket*, majd keverjük össze a darált lenmaggal és a sütőporral. A száraz és nedves összetevőket alaposan elkeverjük, és szilikonos vagy sütőpapírral bélelt formában** 175 fokon 45-50 perc alatt megsütjük***.
**viszonylag kicsi, az aljánál 7x13 cm, a pereménél pedig 10x20 cm-es formát használok.
*** Azért vegyük figyelembe, hogy minden sütő más, különösen a légkeveréses és sima gáz sütő között lehet nagy eltérés a sütési időben. Ha nem légkeverésen sütjük, egy kicsit tovább tart, de egyes villanysütőknél viszont nagyon megsülhet a teteje.. Velem is előfordult, hogy középen elvágtam a kenyeret, és még nagyon nedves, kicsit krémes volt a belseje, ilyenkor simán visszaraktam a formába, és 8-10 percig még sütöttem...
- 110 kcal
- 3,5 g fehérje
- 11,6 g zsír
- 2,9 g szénhidrát, és 1,9 g rost, azaz
- 1 g nettó ch*
Nagyon puha, szaftos süti lesz belőle, elég kiadós, 1 szelet is elég a reggeli kávéhoz, vagy a délutáni tea mellé (vagy ki mihez szereti enni).
*Sajnos nem tudok olyan tápanyagtáblázatról, amit "hitelesnek" lehet elfogadni, ezért a saját kis - innen-onnan összeszedett - adataimból számolgatok. Javaslom, hogy mindenki használja azt a táblázatot, amiben ő leginkább bízik..
Nekem 30 perc alatt megsült! Nagyon finom, lesz ez még a tányéromban! Köszi a receptet!
VálaszTörlésNekem is megsült 30 perc alatt! Újítottam egy kicsit, a fele masszába kakaót kevertem, azt tettem a forma aljába, a tetejére pedig az eredetit. Nagyon fini, a nem diétázóknak is ízlik! :)
VálaszTörlésMosolyalbum, örülök:)
VálaszTörlésMira, nagyon jól hangzik a kakaós változat!:) A család nálam is szereti :)
Kedves LC Cuisine!
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám egy kis meglepetésért:
http://alexandragasztroblogja.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html
Már készül a blogbejegyzés, de addig is köszönöm Alexandra ezt a kellemes meglepetést!:)
VálaszTörlésKipróbáltam, tényleg nagyon finom és laktató! De az én kenyérkém elég lapos lett, nem lett olyan szép magas, mint a tiéd, nem értem miért... Furcsállottam is h hogyan lesz 150grammnyi szárazanyagból ilyen magas kenyérke... A te kenyérformád mekkora? Szerinted elrontottam valamit?
VálaszTörlésNévtelen, azt hiszem a formában lehet a megoldás, mivel én tényleg elég kicsi (az aljánál 7x13 cm, a pereménél pedig 10x20 cm-es) szilikonformát használok... eddig mindig ilyen szép magas lett, a sütőpor és a tojások is emelnek rajta.
VálaszTörlésHogy ez másoknál ne okozzon gondot, javítottam a bejegyzést, beleírva a forma méretét.
Szia!
VálaszTörlésKókuszzsírral készítettem,hát nagyon nedves olajos lett a végeredmény...lehet sima vajjal kellett volna?