2010. szeptember 14., kedd

Mandulás csók (LC)

Ismét egy szénhidrátszegénnyé alakított - nem volt vele sok munka - Stahl recept, amire most Alexandra blogjában akadtam rá. Igazából egy klasszikusnak számító low carb édesség, a tojásfehérje és mandula párosítás nagyon sok sütemény, keksz alapja, és az egyszerűtől a bonyolult verziókig rengeteg formában megtalálható a magyar és nemzetközi lowcarb siteokon. Gyors és finom vendégváró, vagy kávét, teát kísérő desszert.


Szükségünk lesz hozzá:
- 2 db tojásfehérjére
- 100 g finomra darált mandulára
- 10 g édesítőre (bármilyen cukorhelyettesítő, én pl. most 3 "csipet" Stevia port használtam)
- pár csepp vanília és/vagy mandula eszenciára
- kevés reszelt citromhéjra
- egész mandulákra a díszítéshez

Az elkészítése nagyon egyszerű: a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd "félúton" hozzáadjuk az édesítőt és az eszenciákat. A habhoz hozzákeverjük a citromhéjas darált mandulát (össze fog tőle esni a hab...), és kis halmokat rakunk a masszából egy szilikonos sütőpapírra. (nedves kézzel egy kicsit meg is formázhatjuk őket) Minden kis puszedlit egy fél mandulával díszítünk. 175 fokon süssük 15-20 percig (de figyeljük, hogy ne legyen nagyon barna) Várjuk meg, amíg kihűlnek, és akkor mozgassuk őket.


Amennyiben 20 darabot készítünk, egy darabban van:
- 33 kcal
- 4,2 g fehérje
- 2,8 g zsír
- 1,2 g szénhidrát és 0,7 g rost
- 0,5 g netto szénhidrát*

Tényleg nagyon egyszerű, gyors kis keksz, és csak azért írtam le, hogy másnak is eszébe jusson, ha édes nasit kíván enni a diéta alatt.

(természetesen most is mindenki számoljon utána!)

5 megjegyzés:

  1. De jó, hogy te ilyeneket ki tudsz számolni!
    Nekem fogalmam sincs, hogy kell.
    Remélem, ízlett a süti :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ízlett, ropogós és mandulás, csak finom lehet :) Egy táblázatom van - sajnos olyan adatokkal, amiben, újabban, nem annyira bízom -, és pár képlet segítségével könnyen kiszámolja ezeket az adatokat. Ha sikerül egy kicsit "felhasználóbaráttá" átalakítani, akkor felteszem az oldalra.

    VálaszTörlés
  3. Na ezt el fogom készíteni a hétvégén. Nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  4. Remélem neked is ízleni fog, lehet, hogy egy kicsit szárazabb, mint a cukros/lisztes verzió, de megéri, mert így viszont a diétába is belefér. Egy meleg tea, vagy kávé mellé pedig ideális ebben a borongós időben:)

    VálaszTörlés
  5. írj méééég sokat, imádom a blogod:]

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails